Kwaliteitszorg

Klanten, opdrachtgevers en subsidieverleners stellen steeds hogere eisen aan culturele organisaties. Organisaties professionaliseren. Dit wordt beloond met tevreden klanten en een kwaliteitskeurmerk.

IMG_5059.HEIC

Begeleiden van zelfevaluaties

Het is belangrijk te weten hoe (financieel) gezond en fit de organisatie en hoe de medewerkers en andere stakeholders van de organisatie dit ervaren. Dit meet je door het jaarlijks uitvoeren van een zelfevaluatie. Het uitvoeren van deze evaluatie is een proces, dat je met elkaar doorloopt. Wij stellen een team samen en voeren de zelfevaluatie met elkaar uit. Het uitvoeren van een zelfevaluatie maakt onderdeel uit van een gezonde planning & controlcyclus. Het houdt je de spiegel voor!

Prijs: op aanvraag

 • Intern doorlichten van organisaties

  En interne audit is een krachtig instrument om te beoordelen hoe gezond en fit een organisatie is. Als auditor van het Museumregister en Keurmerkinstituut heb ik een ruime ervaring in het doorlichten van organisaties. Onderwerpen die aan de orde komen zijn de besturing van de organisatie, compliance, de beleidscyclus, personeels- en vrijwilligersbeleid en financiën. 

  Voordat een organisatie een verandering door maakt is het belangrijk te weten hoe de organisatie er op dit moment voor staat.

  Prijs: op aanvraag

 • Verbeteren van een kwaliteitszorgsysteem

  Kwaliteit, professionaliteit en betrokken medewerkers vormen de basis van de dienstverlening aan de klanten. In een lerende organisatie blijft het kwaliteitssysteem zich ontwikkelen.

  Ik help bij het opzetten, verbeteren en onderhouden van het kwaliteitszorgsysteem.

  Onderdelen van een kwaliteitssysteem zijn actuele beleidsplannen met SMART geformuleerde doelstellingen, een risicoanalyse of SWOTanalyse en een  stakeholdersanalyse. Dit alles geborgd in een goed gedocumenteerd kwaliteitssysteem.

  Prijs: op aanvraag

 • Beheersen van

  risico’s

  Iedere organisatie heeft te maken met continuïteitsrisico’s. Belangrijk is om de risico’s in beeld te hebben, beheersmaatregelen te nemen en ‘eigenaren’ te benoemen.  Ik help organisaties bij het uitvoeren van risicoanalyses; bij een nieuw beleidsplan, fusie, verhuizing en jaarlijks, als onderdeel van de planning & controlcyclus. 

  Wij doen dit met elkaar, en met input van relevante stakeholders.

  Prijs: op aanvraag

Succesverhalen

“Astrid heeft mij geleerd op welke manier een verhuizing financieel voorbereid moet worden en welke impact elke financiële keuze voor de korte en lange termijn heeft. De bibliotheek heeft door het opgezette financiële volgsysteem een heel belangrijk stuurmiddel in een financieel kritische tijd. Ik heb veel van haar geleerd.”

- Irma de Snaijer, Waarnemend Directeur de Bibliotheek Schiedam

Informatie

KvK: 50823337

Btw: NL001620647B43

Contactgegevens
Social Media

2992 AS, Barendrecht

Webdesign & Updates | Bespoke Media ©2021

Contact met Astrid van der Starre - De financiële vrouw van de Culturele sector

Neem contact met mij op!